11.22.2011

Έρευνα: Για τους Έλληνες Internet σημαίνει... Facebook!

O εθισμός που έχουν οι Έλληνες χρήστες του Internet στο Facebook και γενικότερα σε όλα τα social media είναι ο βασικότερος λόγος της ανάπτυξης του Internet στην χώρα μας.
Από την ανάλυση των αποτελεσμάτων της τελευταίας έρευνας της Focus Bari, την οποία παρουσίασε στο 13ο διεθνές συνέδριο τηλεπικοινωνιών InfoCom World προκύπτει ότι ο βασικός λόγος για τον οποίο αυξάνονται οι χρήστες του διαδικτύου στην χώρα μας είναι για να κάνουν εγγραφή στο Facebook!



Σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό διείσδυσης του Internet στην Ελλάδα έχει αγγίξει πλέον το 63% στους Έλληνες μεταξύ 13-70 ετών, με τους άνδρες να έχουν υψηλότερα ποσοστά σε σχέση με τις γυναίκες (69% έναντι 58%).

Στην αύξηση αυτή δύο λόγοι συνέβαλλαν: η άνοδος των ποσοστών των νοικοκυριών που χρησιμοποιούν συνδυαστικά πακέτα τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών (53% τον περασμένο Ιούνιο έναντι 44% πριν από ένα χρόνο) και, φυσικά, το Facebook.
Η έρευνα δείχνει ότι το 41% των Ελλήνων χρησιμοποιεί το Facebook (33% το 2010), τα facebook accounts είναι περισσότερα από 3 εκατομμύρια και 7 στους 10 χρήστες βρίσκονται online καθημερινά για το τι συμβαίνει στο συγκεκριμένο social network.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου